Doświadczenie, wiedza, zaufanie lekarzy
Magdalena Kurzyp to z wykształcenia magister farmacji, a także dietetyk. Swoje bogate doświadczenie zawodowe poszerza nieustannie od wielu lat. To specjalistka, która cieszy się dużym zaufaniem w kręgach lekarskich. To właśnie sami lekarze kierują do niej najwięcej pacjentów.
Dieta pod okiem prawdziwego fachowca
Jako dietetyk Magdalena Kurzyp specjalizuje się w układaniu diet ze wskazań medycznych. Jest autorką książki o diecie Odżywianie w łuszczycy. Wpływ diety na stan skóry. Ponad 100 praktycznych przepisów, która cieszy się dużym zainteresowaniem wśród pacjentów. Prowadziła specjalistyczne szkolenie dla farmaceutów na temat odżywiania w łuszczycy. Jej wypowiedzi były publikowane m.in. w magazynie o zdrowym stylu życia „VITA” czy w telewizji internetowej.
Każdy pacjent jest wyjątkowy
Dobry dietetyk potrafi interpretować badania lekarskie. Magdalena Kurzyp przygotowuje diety, uwzględniając stan zdrowia konkretnego pacjenta, a nie tylko ogólne żywieniowe zasady i zwyczaje. W ten sposób dieta staje się prawdziwym wsparciem dla leczenia i owocuje zmniejszeniem ilości leków, a nawet ich wyeliminowaniem.
Do każdego pacjenta Magdalena Kurzyp podchodzi indywidualnie. W trakcie godzinnej konsultacji chętnie rozwiewa wątpliwości, potrafi słuchać i wyciąga kluczowe dla zdrowia pacjenta wnioski. Swoją wiedzę na temat prawidłowego odżywiania przekazuje pacjentom w zrozumiały sposób, dzięki czemu przygotowywanie zdrowych posiłków staje się o wiele łatwiejsze.
Wielokrotnie słyszę od pacjentów: „dobrze się odżywiam, bo jestem zdrowy, jem przez całe życie to samo, co moi rodzice”. A jednak moje doświadczenia pokazują, że warto czasem zapytać fachowca, czy nasza dieta jest naprawdę właściwa. Nikt nie jest nieomylny. Wspieranie się opinią specjalistów to droga do zdrowego i długiego życia.
mgr farmacji Magdalena Kurzyp